23.07.2024

Протест в София: „Лозенец“ си иска трамвай №6

Жители на столичния кв. „Лозенец“ излизат на протест в опит да спасят легендарния трамвай №6. Тази вечер от 18:30 ч. хората са решени да затворят бул. „Арсеналски“ в искане да си върнат трамвайното трасе на линия 6, съобщи телевизия „България он ер“.

„Протестът има две искания – по никакъв начин трасето на трамвая към кв. „Лозенец“ да не бъде закривано. Второто е да бъде пусната отново линия номер 6. Исканията са напълно обосновани от необходимостта този квартал да има адекватен екологичен транспорт. Те са нормално следствие от дадените обещания от Йорданка Фандъкова и председателя на общинския съвет Елен Герджиков“, обясни Борис Бонев от „Спаси София“, който е сред организаторите на протеста.

Трамвайното движение може да бъде възстановено буквално за няколко часа, категоричен бе той. От Столичната община обаче не изпратиха представител, който да обясни защо вече над две години трамвай №6 не върви.

Протестиращите споделят, че са затруднени в придвижването си в София и губят време в прекачвания. Според тях е изчезнало едно екологично удобство в квартала.

„Живея тук 60 години, от 50 години трамваят се движи. Тук стана „зелена зона“, взеха ни по 100 лева да си паркираме пред вкъщи“, сподели друг недоволен гражданин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *