Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Спорт

Министър Кралев се срещна с президента на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол Рикардо Фракари

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с Рикардо Фракари, президент на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC). Гостът е в София във връзка с провеждащата се Балканиада по бейзбол, софтбол и софтбол за смесени отбори (26 – 29 април).
На срещата в кабинета на министъра присъстваха още президентът на Европейската федерация по софтбол Габриел Вааге и председателят на Българската федерация по софтбол Юрий Алкалай.

Рикардо Фракари уведоми министър Кралев, че само преди седмица Световната федерация е приела като официална дисциплина бейзбол 5, която обединява бейзбол, софтбол и софтбол за смесени отбори. Тази дисциплина може да се играе навсякъде и прави спорта изключително достъпен.
„За нас е много важно всеки един спорт да бъде практикуван от колкото се може повече деца и млади хора. И аз съм убеден, че чрез бейзбол 5 много българи ще имат възможност да се запознаят с Вашия спорт“, каза Кралев.
Министърът връчи на Рикардо Фракари почетен плакет на ММС, а на Габриел Вааге почетен медал.
Това е второ издание на Балканиадата, която е историческо събитие за бейзбола и софтбола, защото е първият голям турнир в Европа, който обединява двата спорта. Състезанието съвпада с честването на 30-ата годишнина от представянето на бейзбола и софтбола като организиран спорт в България

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *