Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

НПМГ„ Акад. Л. Чакалов“ празнува своя 50- годишен рожден ден с Тържествен юбилеен концерт –спектакъл

 НПМГ„ Акад. Л. Чакалов“ празнува своя 50- годишен рожден ден с Тържествен юбилеен концерт –спектакъл, който ще се проведе на 14.09.2018г. в зала 1 на НДК от 19,30 ч. под патронажа на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката и с любезната подкрепа на Столична Голяма община, която осигури безвъзмездното ползване на залата.

В спектакъла ще се представят талантливите ученици на НПМГ; ученици от училища- партньори като 107 ОУ „ Хан Крум“, НУТИ, 144 СУ „ Народни будители“; приятели на НПМГ – ВТФ „ Врабчетата“, балет „ Веда-джуниър“, танцов ансамбъл „ Бобов дол“; звездните гост- изпълнители, лица на кампанията „ Успели българи дават личен пример“ – „Ирина Флорин, Краси Аврамов,Теди Кацарова, Славин Славчев, Петя Алекса и Монти и изненадата в спектакъла – очаквайте скоро…

Достъпът до концерт- спектакъла в НДК е с покани, които можете да свалите/ принтирате от официалния сайт на НПМГ, да получите на място в канцеларията на Гимназията или в деня на спектакъла ( 14.06.18г.) от момичетата и момчетата на НПМГ пред зала 1 на НДК часове и минути преди началото на концерта. Поканите са БЕЗПЛАТНИ !

НПМГ организира дарителска кампания- набиране на средства за подпомагане на дейностите, свързани с юбилейните чествания на 50- годишнината на Гимназията – БУЛСТАТ 177200388, BG30UNCR70001523129129 Сдружение „Училищно настоятелство“, с председател г-жа Нели Илиева.

Днес в Гимназията се обучават около 1200 ученици, с интереси в области, обединени в четири профили :

1. „ Математически“с водещи предмети математиката, информатиката, ИТ и физика

2. „ Софтуерни и хардуерни науки“ с приоритетно изучавани предмети- информатика, ИТ и математика

3. „ Природни науки“ с акцент в учебните дисциплини по биология, химия и физика

4. „ Икономическо развитие“ с насоченост към географията и историята

Езиковото обучение по английски език, немски език, руски език и испански език е на високо и професионално ниво.

Част от събитията, посветени на 50- годишнината на Гимназията, са и изкачването на Черни връх от 50+ ученици, учители и приятели на НПМГ, Фестивала на науките, със своите практически щандове, презентации и лекции, представени от доказали се в различни области на науката и живота възпитаници на НПМГ , гостуването на кампанията „ Успели българи дават личен пример“ и разговорите им с учениците по интересни и актуални за съвремието теми, както и инициативата „ Училище за живота“, с дейното участие на родители, ученици учители и ръководството на НПМГ.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *