Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Последни новини

Парламентът разглжда предложението на БСП за намаляване на депутатските привилегии

Парламентът ще разгледа предложението на БСП за намаляване на депутатските привилегии. Това предвижда програмата за работа на Народното Събрание,съобщава агенция Фокус.

Предложението е заложено в промяната на Правилника за организацията и дейността на парламента. Проекторешението е подписано от 54 народни представители от ПГ на „БСП за България“. От опозицията предлагат основното възнаграждение на народните представители да бъде в размер на 2 976 лв. Размерът на възнаграждението е от края на 43-ото Народното събрание и идеята е то да не подлежи на преизчисляване докрая на настоящия парламент.

От БСП предлагат още депутатите да почиват толкова, колкото и българските граждани, като изключение в предложението им прави ваканцията на парламента през месец август. На вниманието на депутатите се поставя и отчета за дейността на Съвета за електронни медии за 2017 г.

В 11.00 часа ще започне и петъчният парламентарен контрол. В него участие ще вземат 6 министри от кабинета „Борисов“ 3. Сред тях са министърът на правосъдието Цецка Цачева и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *