Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Драматични и силни мачове във футбола и волейбола от Национална универсиада София 2018

Драматични и силни мачове във футбола и волейбола се играха по време на Националната универсиада София 2018. В мащабното спортно събитие участват около 1 500 студенти от 25 университета, борейки се за медали в общо 15 вида спорт.
В поредния състезателен ден се изиграха двете полуфинални срещи в Националния университетски шампионат по футбол. В първата среща Югозападният университет „Неофит Рилски“ и Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ завършиха 2:2 в редовното време. След изпълнение на дузпи, ЮЗУ победи с 7:6. Във втората среща, два пловдивски университета се срещнаха на централния терен на НСА и премериха сили в турнира. ФК „Евроколеж“ към Европейско висше училище по икономика и мениджмънт победи Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ с убедителното 6:1.
Двата загубили отбора – на Пловдивския университет и на Минно-геоложкия университет – получиха бронзовите медали. А в спор за златното отличие, в последния състезателен ден от Национална универсиада София 2018, ще се срещнат футболните отбори на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и ЕВУИМ – Пловдив. Мачът ще се играе на 17 май от 17:00 ч. на стадиона на НСА „Васил Левски“.
Изиграха се и мачовете в групите по волейбол за 1/4 мъже и 1/4 жени. Пред многобройна и емоционална волейболна публика завърши поредният състезателен ден от Универсиадата. Победители при жените станаха отборите на НСА и Пловдивският университет. При жените нямаше драма и изненади – очаквано, отборът на НСА победи убедително в групите. ПУ „Паисий Хилендарски“ успя да стигне до финала, като от много години насам отбор от този университет не бе участвал в Националните универсиади. При мъжете се получи детрониране на шампиона от последните 2 години – ЮЗУ – и на финала ще се срещнат момчетата от УНСС и НСА. Мачът ще се играе днес, на 16 май, от 16:00 ч. в многофункционалната спортна зала на НСА „Васил Левски“.


В рамките на петия пореден ден от Националната универсиада се проведоха още мачове по баскетбол и хандбал, състезание по ориентиране и финали мъже и жени при тениса.
Бяха наградени със златни, сребърни и бронзови отличия най-добрите състезатели в тениса. При жените медалите в тази дисциплина обраха момичетата от НСА, като само първото място им се изплъзна. С бронзови медали се класираха Габриела Мартинова и Мария Кефалова от НСА. Среброто взе също възпитаничка на НСА – Ваня Иванова. Виолета Дьомнова от Софийския университет взе златния медал. При мъжете в тениса ситуацията не бе по-различна. Софийският университет със състезател Тед Бачев пребори в мача за златото Ивайло Иванов /НСА/, за който остана среброто. Трето място си поделиха Ваньо Василев /НСА/ и Владимир Василев /УАСГ/.
Бяха наградени и медалистите в ориентирането – спринтова дистанция. Отличията тук си разделиха Иван Сираков /ВТУ/, Стефан Йорданов /СУ/ и Апостол Атанасов /ВТУ/. При жените съответно златото взе Кристина Иванова /ЮЗУ/, сребро – Лиляна Гоцева и бронз – Антоанета Дяксова /СУ/.
Спортното събитие се организира от Асоциация за университетски спорт „Академик“ и се провежда под патронажа на Министерство на младежта и спорта, с подкрепата още на Министерство на образованието и науката, банка ДСК, Студентски съвет при НСА, Български олимпийски комитет и минерална вода „Банкя“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *