Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Ученици изнесоха урок на министъра на образованието в Габрово

Красимир Вълчев уважи 45-годишнината от създаването на Музея на образованието

Министърът на образованието Красимир Вълчев бе специален гост на 45-годишнината от създаването на единствения в страната Национален музей на образованието, съобщава ВИП Комюникейшън.
„Искам да поздравя всички, които дават своя труд, енергия и професионализъм, за да се гордеем днес с музея, който имаме. Вашите ежедневни усилия дават възможност на много хора да се докоснат до историята на образователното дело в България“, каза министърът пред гостите на музея.
Г-н Вълчев и официалните гости – народните представители Николай Сираков, Кристина Сидорова, зам.-правосъдният министър Николай Проданов, областният управител Невена Петкова, председателят на ОбС-Габрово Лена Георгиева, кметът на Община габрово Таня Христова, заместник-кметът Нела Рачевиц, началникът на РУО-Габрово, директорът на НАГ Снежана Рачевиц и други присъстваха на открит урок на тема „Европейският опит и Българското възраждане“. Десетокласници от Националната Априловска гимназия и техните преподаватели Пенка Петрова и Силвия Стоянова показаха възможностите за използване на културните ценности в учебната програма по История и цивилизации.

Министърът на образованието поздрави учениците, учителите и музейните специалисти като подчерта важността на НМО като образователна среда.
Празничната програма в Деня на отворените врати съвпада с международния ден на музеите и е кулминация на целогодишните събития, които се осъществяват под патронажа на Министерството на образованието и науката. Това съобщи директорът на музея Мая Карагьозова.
Директорът на музея Мая Карагьозова награди учениците и връчи сертификати на учителите от името на център „Музейно училище“ – партньорска инициатива на НМО и Регионално управление на образованието – Габрово.
Гости на събитието бяха част от изследователския екип Руните говорят – Мила Салахи и Патриция Кирилова, които му подариха книгата “Заветът”, с преводи от древните ни Руни. Както и управляващият съдружник на ВИП Комюникейшън Дончо Георгиев.
Инициативите в Деня на отворените врати носят логото на Европейската година на културното наследство, която акцентира върху значението на неговото съхранение за поколенията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *