Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Internet Бизнес Бизнес Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Google ще конкурира Spotify и Apple Music с нова услуга

Google прави нов опит да създаде реален конкурент на Spotify и Apple Music, но този път ще използва един от най-познатите брандове – YouTube, предава MobileBulgaria.

Компанията обяви, че на 22 май ще заработи новата услуга YouTube Music, която в даден момент ще замени Google Play Music като основно предложение за достъп до стрийминг музика.

Отново ще има безплатна версия, която ще се издържа с реклами, а потребителите, които плащат по 9.99 долара на месец ще получат достъп до YouTube Music Premium, осигуряваща опция за слушане във фонов режим, изтегляне на съдържание и липса на реклами при слушане на музика. Потребителите на Google Play Music ще получат достъп до новото предложение, но това е разбираемо.

YouTube Music ще има ново мобилно и компютърно приложение. Заедно с това Google пусна нов платен абонамент на име YouTube Premium, който струва 11.99 долара на месец и премахва рекламите навсякъде в YouTube, а освен това осигурява възможност за възпроизвеждане на видео във фонов режим, изтегляния на съдържание и достъп до оригиналната продукция на YouTube като Cobra Kai, Step Up: High Water и Youth & Consequences.

YouTube Music ще е налична първо в Щатите, Австралия, Нова Зеландия, Мексико и Южна Корея. След това наред са Австрия, Канада, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Норвегия, Русия, Испания, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *