Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Борисов ще обсъди с Путин сътрудничество в икономиката, енергетиката и туризма

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Москва на 30 и 31 май, съобщиха от преслужбата на Министерски съвет. В рамките на визитата той ще се срещне с президента Владимир Путин, за да обсъдят по-нататъшното сътрудничество между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката и туризма, както и актуални международни въпроси.

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, са включени вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов, както и изпълнителният директор и член на УС на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов.

В руската столица премиерът ще проведе и среща с представители на българската общност.

Вчера президентът Румен Радев пожела на правителството да оползотвори доверието, което се изгради при неговото посещение наскоро в Русия.

Политологът от ТРЕНД Анастас Стефанов прогнозира пред Дир.бг, че България може да се опита да играе балансираща роля в отношенията си с Русия, както и между тези Русия и ЕС. Страната ни може да получи добра вест за хъба „Балкан“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *