Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Internet Бизнес Бизнес Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Фейсбук губи популярност сред американските младежи

Едва 51% от младежите на възраст между 13 и 17 години използват Фейсбук, което е с 20% по-малко от последното проучване през 2015 г. Почти всички от тях притежават или имат достъп до смартфон, а 45% от тях са почти постоянно в интернет. 85% от младежите предпочитат платформата за споделяне на видеа „Ютюб“, собственост на „Гугъл“, 72% – платформата за споделяне на снимки „Инстаграм“, собственост на „Фейсбук“, а „Снапчат“ е с дял от 69%, сочи проучването на „Пю рисърч сентър“, предаде BBC.

Основният стимул за младежите да използват дадена платформа е до колко тя е популярна сред връстниците им според „Пю“ и в това отношение няма промяна в нагласите. Въпреки това, тийнейджърите от по-бедни семейства са по-склонни да са активни във Фейсбук.

Притежаването на смартфон се е превърнало в неизменна част от живота на младежите в САЩ, като 95% от тях притежават подобно устройство. Това е с 22% повече от последното проучване на „Пю“ през 2015 г.

Основните приходи на „Фейсбук“ идват от САЩ и Канада, където социалната мрежа има 185 милиона потребители, посочва „Блумбърг“. Скоро компанията потвърди, че американският ѝ пазар е „наситен“, а спадът в популярността ѝ не е изненада за никого, заявяват рекламни експерти, цитирани от „Варайъти“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *