Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Иракчанинът заподозрян в убийството на германска тийнейджърка, е екстрадиран в Германия

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер потвърди, че иракският кюрд, заподозрян в убийството на германска тийнейджърка и избягал в родината си, за да избегне арест, е екстрадиран в Германия, предаде ДПА.

„Радвам се, че този заподозрян извършител, издирван от германските съдебни власти, е върнат в Германия“, заяви Зеехофер, след като самолетът от Ербил кацна във Франкфурт. Беше обявено, че 20-годишният мъж ще бъде разпитан от полицията в провинция Хесен още тази вечер.

Според обвинението 20 годишният Али Башар изнасилил и убил 14 годишната Сузана Фелдман. Тялото на момичето беше намерено в сряда от германските власти в гориста местност близо до релсов път. Межувременно разследващите стигат до извода ,че извършителя на бруталното убийство е иракчанинът Али Башар на 20 години, който заедно със семейството си преди това е кандидатствал за убежище в Германия, но молбата им е била отхвърлена.

След убийството на момичето за да избегне правосъдието, Башар избягал заедно със семейството си в Ербил, Ирак, използвайки фалшиви имена и паспорти.

По този повод „Алтернатива за Германия“ и други германски партии и граждански сдружения , подложиха отново на критика неразумната политиката на отворени врати на Ангела Меркел, следствие на която през 2015 г. в Германия безпрепятствено нахлуха над 1 милион мигранти от Ирак, Сирия, Пакистан и Авганистан.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *