Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

С невероятен успех за България завърши Мултиевропейското първенство по таекуондо

С общо 24 медала, нов рекорд и невероятен успех за България завърши Мултиевропейското първенство по таекуондо, което се проведе в Пловдив. В последния ден нови седем медала прибавиха родните състезатели в категориите юноши и девойки, мъже и жени.

В съботният ден единственият медал при мъжете дойде от Йордан Колев ( 80 кг), който е вицеевропейски шампион за юноши до 21 години.

За съжаление, на финала Колев не успя да победи един от най-успешните състезатели в неговата категория – белгиецът Николас Кортен.

 

В мача за медал, Колев победи грък, от който до сега  винаги е бил  побеждаван. Подкрепата на  родната публика и семейството му в залата,  се оказаха неговият скрит коз. Той победи гръка с 24:14, след което на полуфинала победи Македонеца Филип Додевски.
На почетната стълбичка Йордан Колев е преди световният шампион от Англия.

„Много от  успеха си дължа на подкрепата, която имах от  семейство, приятели и разбира се на спонсорите, които седят зад мен в преследването на голямата ми мечта – Токио 2020“, споделя Колев.

В неделя Калоян Бинев ( 63 кг) спечели златен медал, а Владимир Далаклиев (68 кг) – бронзов.

Мултиевропейските игри са първото по рода си Европейско първенство, което е отворен турнир и право на участие имат състезатели от цял свят.

Това прави родните медали изключително ценни и стойностни, тъй като освен европейска титла, състезателите ни имат повод да се гордеят и с голямата конкуренция от цял свят, която преодоляват.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *