Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Ромски семейства от Габрово ще бъдат принудително изведени от жилищата им

Ромски семейства от Габрово ще бъдат принудително изведени от жилищата им, разположени на общински терен, а бараките ще бъдат съборени.

След няколко предупреждения да напуснат самонастанилите се ромски семейства ще бъдат изведени от жилищата им, построени на терен, който доскоро беше държавна собственост. След прехвърлянето му на общината оттам предприеха мерки за освобождаването му.

Постройките до бивш обувен завод в индустриалната зона на Габрово обитават 30-40 души – възрастни и деца. Първите са се заселили в този край на улица „Ген. Николов“ преди десетилетия и живеят там години наред без държавата да е претендирала за собствеността си.

„Там сме родени, нашите деца там са родени, толкова години живеем там“.
„Там живея на тази улица 59 години. Никой не ни е закачил. Ако трябва, дайте ни да си плащаме наема“, казаха някои от хората.

След акцията в индустриалната зона на града ще бъдат изведени наемателите на общинско жилище в централната част на Габрово, предупреждавани многократно в годините за натрупани задължения за наем и такса смет, които вече надхвърлят 5600 лева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *