Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Убицът от Айтос не за първи път посягал на жена си

Мъжът, който преби до смърт приятелката си в Айтос, е направил пълни самопризнания. Това съобщи пред NOVA Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

19-годишното момиче почина в неделя след побой от 27-годишния мъж, с когото живеели на семейни начала. Двойката има дете на 2 години и 8 месеца, пред което се е случило всичко.

След сигнал от съседи, чули виковете, младата жена била транспортирана с тежка черепно-мозъчна травма и наранявания по цялото тяло в реанимация на бургаската болница. Въпреки усилията на лекарите тя е починала.

„Извършителят е направил пълни самопризнания. Изразил е съжаление. Поводът е скарване помежду им за грижите, които се полагат за детето“, заяви Арнаудова.

По данни на полицията преди около година и половина е имало сигнал за вероятно домашно насилие, подаден от съседи. Но полицейските служители, които са посетили мястото и са разговаряли със сегашната жертва, тогава е казала, че няма насилие. На практика е отрекла каквито и да е насилствени действия, съобщи още Арнаудова.

По думите й извършителят е изтърпял 6-годишна ефективна присъда. Излязъл е скоро от затвора.

Станка Стоилова, която живее на втория етаж – над апартамента на двойката, каза пред „Флагман“, че скандалите в дома на младото семейство били нещо обичайно.

„Теньо се премести в Айтос с жена си и детето си преди 2 г. и половина, когато почина баща му, който преди живееше тук. Теньо е син на разведени родители. Има и брат. След развода преди много години, другият остана при баща си в Айтос, а Теньо замина с майка си в София“, поясни комшийката.

„Решил да се върне в бащината къща, за да имат самостоятелен дом, където да отгледат малкия си син с Ивета. За съжаление обаче не цареше семеен мир в къщата им, често чувахме как се карат“, отбеляза тя.

В събота към 17 ч. двойката излязла да разходи малкия.“Върнаха се и веднага след това се чу жесток скандал. През цялото време се чуваха писъците на детето, беше ужасно! Малко по-късно всичко утихна“, разказа Станка.

После дошла бабата на Теньо – Димитринка, която живее в село Лясковo.

„Явно внукът й се обадил да съобщи какво се е случило. Тя заварила потресаваща гледка – Ивета лежала в безпомощно състояние на пода. Качи се тук при мен на втория етаж, обадихме се на тел. 112 и след малко на място пристигна полиция и линейка, която откара пострадалата жена в УМБАЛ-Бургас“, разказа още Стоянка Стоилова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *