Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Шофьор на такси блъска клиентка: Не те ли е срам, бе, боклук?!

Жена е била изблъскана и обиждана от шофьор на такси в Пловдив. След курс около 2 км, мъжът поискал 3,20, но след като клиентката му ги заплатила с точни пари, той започнал да се държи вулгарно, съобщи „Трафикнюз“.

„Не те ли е срам, бе, боклук такъв? Заради такива като тебе е такова положението в страната“, крещял мъжът, разгневен, че не е получил бакшиш. Жената пък поискала касов бон, а това вбесило водача, който излязъл от колата и бутнал жената, докато тя слизала.

Това става на метри от Главната на ул.„Патриарх Евтимий“. За инцидента разказва самата потърпевша Елена Стоянова Комитова-Джанекова. Тя живее в Англия, но не пропуска да се върне в родния си град Пловдив. За съжаление, сегашното ѝ посещение е белязано от редица перипетии – преди дни къса мускул на крака и сега е трудно подвижна. Между две изследвания тя маха на маршрутка, ала вместо маршрутката спира такси „Елит“, със стикер на номер 6106. (По-късно става ясно, че този номер е закрит, а фирмата не съществува.)

Жената все пак решила да се качи на задната седалка, ала изневерила на навика си винаги да поглежда тарифата. В крайната точка на отсрещната спирка след Тунела, шофьорът издекламирал, че дължи 3,20. Оттук историята е ясна – тя плаща без бакшиш, а той агресира и стига до обидни епитети, псувни и дори изблъскване на жената.

„В момента, в който му поисках и касов бон, той направо откачи. Излезе от колата и както до преди секунди ме наричаше боклук, просто ме бутна, докато излизах бавно, заради травмата. Не успях да падна, а залитнах и се подпрях на съседна кола. Вместо в такава ситуация двамата души наблизо да реагират, те стояха и зяпаха. Помолих ги да снимат колата, а те явно неангажирани се извърнаха и даже единият иронично каза, че нямал фотоапарат. Въпреки това успях да реагирам и да заснема мъжа“, разказва за изключително арогантното отношение Елена. „Бях в шок, цялата треперех“, посочва още потърпевшата.

За нея снимките са много важни, тъй като иначе не може да подаде сигнал. Премисляйки ситуацията, жената започва да разследва дали не е попаднала на копърка. Тя намерила телефон на фирма „Елит“ в интернет и се уверила, че колата, която я е превозвала, няма нищо общо с наименованието. Номерът, изписан на вратата, е фалшив и при елементарна проверка извършена от екипа ни, става ясно, че е закрит. На номер, асоцииран с фирмата „Елит“ в Голденпейдж, ни отговори мъж, който обясни, че такава фирма вече не съществува и че всички, които използват името са измамници.

Междувременно при проверка в Регистър на издадени разрешения за таксиметров превоз, публикуван от Община Пловдив, излиза, че такава кола има разрешително към фирма „Рин 2012“. Опитите да се осъществи връзка с таксиметровото дружество бяха безуспешни.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *