Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

“ Успели българи дават личен пример“ в столичното 73-то училище „Владислав Граматик”

Ники Илиев, Дани Ангелов, Кристина Кръстева, Цвети Радойчева ,Бояна Бояджиева и Димитър Главчев посетиха столичното 73-то училище „Владислав Граматик” .

Експредседателят на Народното събрание, г-н Димитър Главчев с вълнение прекрачи прага на училището, в което е учил от 1-ви до 7-ми клас. Със 73 СУ „Владислав Граматиков“ са свързани незабравими моменти от неговия училищен живот.

Георги Лачев, Маргарита Апостолова и Димитър Главчев
Маргарита Апостолова и Димитър Главчев

„Добрият учител обяснява, най-добрият показва нагледно, великите учители вдъхновяват“, това си спомни г-н Главчев в емоционална среща с класния си ръководител Маргарита Апостолова, на която поднесе огромен букет цветя, и любимия си учител по физическо възпитание Георги Лачев. Благодари на всички преподаватели за техните усилия да изграждат достойни и образовани личности.

Подаръци бяха поднесени и на училището –  специално издание на Народното събрание „Дневниците на Учредителното народно събрание“ с фототипни копия на оригиналите на стенографските протоколи от заседанията на Учредителното събрание, луксозни издания на българските конституции, книгата „Българските символи – богатството на българските региони“, посветена на природните ни феномени, културно-историческите забележителности и артефакти, църкви и манастири, както и фототипно издание на джобното тефтерче на Христо Ботев и неговото разчетено съдържание.

„Днешните деца са по-информирани, откриват света по различен начин от нашето поколение. Затова днес са важни не просто теоретичните знания, а именно вие- младите хора да приложите наученото на практика, да се справяте в живота, да намирате решения на проблемите си, да бъдете активни граждани на Република България.“ , каза г-н Главчев по време на срещата с учениците. „Сигурен съм, че в 73 СУ не само учите за миналото, а създавате основите на едно училище на бъдещето“, добави той.
Всеки от гостите разказа за своя професионален път и в откровен разговор с децата им посочи идеи за бъдеща професионална ориентация и реализация. Заедно обсъдиха качествата, които трябва да притежават за успешно развитие, както и нагласите им за продължаване на образованието във висше учебно заведение. Заместник – кмета на район Триадица Милица Генчева връчи на алманах-албум на район Триадица и благодарствени адреси.

Димитър Главчев подкрепя кампания „Успели българи дава личен пример“ за трети път. В клубовете по журналистика и политически дебати в 15 СУ „Адам Мицкевич“ изнесе час ,, Мотивът ми да работя за България “ и разказа на учениците как протича един пленарен ден в Народното събрание и в какво се състои дейността на народните представители.

“ Успели българи дават личен пример“ е кампания , която има за цел да мотивира и вдъхнови децата да учат. Проучване сред учениците показа кои са най – желаните професии, най- желаните лица, с които учениците искат да се срещнат, идолите, на които подражават. Най- желаните професии са – журналист, водещ (телевизионен и радио ), лекар, политик, музикант, актьор, мениджър, инженер и полицай.
Кампанията среща учениците учениците с най- желаните от анкетата личности .

През 2017 г., на благотворителен Коледен базар в 15 СУ продава благотворителните календари лица на кампанията. Със средствата от продажбите бяха закупени 120 ученически униформи.

Кампанията „Успели българи дават личен пример“ се провежда с подкрепата на МОН и Столична община и ще продължи до края на юни в гр София, а през есента и в провинцията.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *