Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Спират всички ремонти по магистрала „Тракия“ през лятото

Спират всички ремонти по магистрала „Тракия“ през лятото. Очаква се движението там да бъде изключително интензивно.

Причините са придвижването на гастарбайтерите от Западна Европа към Турция и интензивният трафик през този сезон.

Над 500 километра от републиканската пътна мрежа са в ремонт в момента.

През лятото ремонтни дейности ще има и на автомагистрала „Хемус“, предупредиха от пътната агенция.

Тъй като юли е един от месеците с най-много катастрофи на пътя, институциите призоваха шофьорите за повече внимание.

Тежкотоварните автомобили ще бъдат спирани от движение в най-натоварените дни и часове.

В пиковите часове на съботно-неделните дни ще бъде преустановено движението на тежкотоварни автомобили по автомагистрали и първокласни пътища.

КАТ предприе превантивни мерки, за да предотврати катастрофите през активния летен сезон.

Предприехме мерки и извадихме всички патрули по главните пътища и автомагистрали. Всички камери за скорост работят. Нямаме повредени, обясни главен комисар Димитър Мичев от Главна дирекция „Пътна полиция“.

На брифинга взе участие и министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който подчерта, че през летния сезон най-натовареният участък в страната ще бъде транспортен коридор номер 10 – от „Калотина“ към „Капитан Андреево“.

Силовият министър Валентин Радев предупреди, че по магистралите ще има засилено полицейско присъствие.

Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, е заявил министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг в МВР днес, цитиран от пресцентъра на МРРБ.

По думите на Нанков, изключение е автомагистрала „Хемус“, където заради необходимостта от спешни ремонти са затворени неремонтираните тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ и едното платно на виадукта „Коренишки дол“. Предстои да приключи ремонтът на 12 км от северната магистрала в района на село Невша, така че в най-активния летен сезон и в тази отсечка да се пътува спокойно и безаварийно.

Организирахме този брифинг заедно с МРРБ, за да кажем още веднъж какви са опасностите по пътищата и да предпазим гражданите от тежки пътнотранспортни произшествия, е заявил вътрешният министър Валентин Радев.

От тази седмица се очаква повишаване на трафика с около 30 на сто във връзка със започналото придвижване на гастарбайтери от Западна Европа към Турция, поради което се очаква интензивен трафик по автомагистрала „Тракия“ не само в почивните дни, е коментирал министър Нанков и е призовал да се шофира с повишено внимание.

Той е казал, че целево в мерки за подобряване на характеристиките, видимостта, осветеността и достъпността на пешеходни пътеки се инвестират 3 млн. лв. Към националния координатор е подадена заявка за пътища в частта пътна безопасност от многогодишната финансова рамка на ЕК. В преговорния процес ще настояваме средствата по линия на европейската солидарност да бъдат насочвани и в по-добрата инфраструктура, свързана с пътна безопасност, е допълнил Нанков.

Статистиката показва, че през уикендите на юли 2017 г. загиналите по пътищата са общо 21. Това е причината да се изправим пред вас, за да предупредим гражданите да внимават, да им напомним къде са опасностите и да намалим пътните инциденти, е казал министър Радев. По думите му, са предприети мерки и е създадена организация за увеличаване на полицейското присъствие по пътищата и на техниката, с която униформените извършват пътен контрол. Своевременно гражданите получават и информация на сайта на МВР за трафика по граничните контролно-пропускателни пунктове в страната, изготвени са флаери на шест езика с информация за пристигащите у нас туристи, част от която е свързана с пътната безопасност.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *