Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Русия създаде в Сирия център за прием на бежанци

Русия създаде в Сирия в координация със сирийските власти Център за прием, разпределяне и настаняване на бежанци. Той ще се занимава с организирането на доставки с хуманитарната помощ за Сирия и устройването на бежанците. Това съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

„В рамките на международните усилия да се помогне на сирийските бежанци да се завърнат по местата, където живеят, Русия създаде на сирийска територия в координация със сирийските власти Център за прием, разпределяне и настаняване на бежанци“, заяви министерството, цитирано от БТА.

За да бъде координирана работата на центъра, в Москва е създаден и вече е заработил междуведомствен щаб на министерствата на отбраната и на външните работи на Русия на основата на руския Национален център за управление на отбраната.

Русия е във връзка по въпроса с ООН и 36-те страни с най-голям брой сирийски бежанци, добави ведомството, цитирано от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че по този начин Русия предлага да помогне да бъде организирано връщането на бежанците, които са избягали от гражданската война в Сирия и искат да се върнат, както и че сред причините бежанците да избягат от Сирия са атаките на подкрепяните от Русия сирийски правителствени сили.

Русия обяви новината за центъра след интензивна кампания на бомбардировки миналата нощ в Югозападна Сирия. Сирийските правителствени сили с подкрепата на руската въздушна мощ установиха контрол над района, който беше люлката на бунта срещу президента Башар Асад, добавя Асошиейтед прес.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *