Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Тръмп: Никой президент не е бил по-твърд към Русия от мен

Доналд Тръмп заяви, че няма друг американски президент, който да се е държал толкова „твърдо“ към Русия като него. Изявлението бе направена на фона на продължаващите критики към него заради поведението му на срещата в Хелзинки с руския му колега Владимир Путин, предадоха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

„Никога не е имало президент, който е бил толкова твърд по отношение на Русия като мен“, заяви Тръмп в края на заседание на кабинета и добави, че Путин „знае това по-добре от всекиго, със сигурност по-добре от медиите“.

Като пример за твърдата си позиция към Москва Тръмп посочи американските санкции срещу Москва и експулсирането на предполагаеми руски шпиони от САЩ.

По-рано президентът на САЩ се отметна от думите си на общата пресконференция с Путин в Хелзинки, с които постави под съмнение заключенията на разузнавателните служби на САЩ, че Русия се е намесвала в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Днес на въпрос днес дали САЩ продължават да са „мишена“ на Русия, Тръмп поклати глава и отговори: „Не“ и влезе в противоречие с предупрежденията на шефа на американските разузнавателни служби Дан Коутс за опасност от кибератаки във връзка с предстоящите междинни избори в САЩ.

По-късно обаче Белият дом обясни, че когато президентът е отговорил така, имал предвид, че няма да отговаря на повече въпроси, а не, че не е възможна руска намеса в американските избори, предаде Ройтерс.

„Президентът и неговото правителство работят усърдно, за да направят така, че Русия да не може да се намеси в нашите избори, както направи в миналото. Той смята, че със сигурност американските избори отново ще бъдат тяхна мишена“, подчерта говорителката Сара Сандърс и добави, че „заплахата все още съществува“.

Преди заседанието на правителството Доналд Тръмп заяви, че европейската му обиколка, включително срещите в НАТО, срещите с британското ръководство и руския президент, са били „огромен успех“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *