Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Млада лекарка падна от 7-ия етаж в „Люлин“

Млада лекарка се бори за живота си, след като е паднала от 7-ия етаж на блок 302 в столичния квартал „Люлин-3“ в събота вечерта. Все още няма информация дали става дума за нещастен инцидент, криминален акт или опит за самоубийство.

„Линейката е пристигнала буквално на третата минута след подаване на сигнала. Жената е в много тежко състояние, но е факт, че още на място е направено всичко възможно за стабилизиране на жизнените й показатели и тя е откарана в „Пирогов“, коментира говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) Катя Сунгарска, цитирана от „Блиц“. Трагедията е още по-голяма за лекарите, тъй като пострадалата д-р Ирена Иванова до неотдавна е работила именно в „Спешна помощ“.

Заради критичното състояние на 35-годишната жена нейните близки отправиха молба във Фейсбук за даряване на кръв. Всеки може да го направи в кръвопреливния център, който е в непосредствена близост до „Пирогов“.

Българските медици вече имат опит в успешна намеса при падане от голяма височина. Пример за това е гимнастичката Цвети Стоянова. Две години след като скочи от 6-ия етаж младото момиче е живо и здраво и е оставило далеч зад себе си спомените от инцидента.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *