13.07.2024

Фронтменът на „U2“ Боно е най-скъпо платеният музикант в света

Американското списание „Билборд“ класира най-скъпоплатените музиканти, като на първо място бе поставен фронтменът на ирландската група „Ю Ту“ Боно, съобщава Контактмюзик.

През 2017 година приходите на певеца са били 54,4 милиона долара. Голяма част от спечелените пари от Боно са дошли от гастролите в рамките на турнето „Joshua Tree Tour“. Интересното в случая е, че по доходи за 2016 година, бандата му дори не попадна в топ-50.

На второ място в класация е поставен кънтри певецът Гарт Брукс с 52,2 милиона долара, а трета е група „Металика“ с 43, 2 милиона. В десетката влизат Бруно Марс с 40,7 милиона, Ед Шийран с 31,3, Лейди Гага (29,7), Били Джоел (29,2), „Гънз ен роузис“(27,6), Роджър Уотърс (27,2) и британската група „Колдплей“ с 26,5 милиона. В списъка, който съдържа 50 изпълнители, има само 7 жени.

Пол Дейвид Хюсън, както е името на Боно Вокс, е роден на 10 май 1960, е фронтменът на ирландската рок група „Ю Ту“. Сред най-запомнящите му мисли са: „Мечтай на глас!“, „Музиката може да променя света, защото може да променя хората.“ „Надявам се, че работата ми като активист ще бъде забравена. Защото се надявам, че тези проблеми ще изчезнат завинаги.“ През 1984 г. Боно става говорител на „Нетейд“ – организация с идеална цел, обучаваща младите как да се борят с бедността. От 1999 г. насам участва също и в повечето програми за премахване на дълговете на Третия свят, както и относно проблемите в Африка, привличайки на своя страна много холивудски звезди и шоумени. През декемри 2005 г. Боно е на корицата на TIME като един от „добрите самаряни“ заедно с Бил и Мелинда Гейтс. Джоуи Рамоун е сред най-известните почитатели на Боно, като дори е слушал „In A Little While“ на „Ю Ту“ докато е бил в болница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *