Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Започва делото за смъртта на дете в хотелски комплекс в „Златни пясъци“

Във Варненския окръжен съд за днес е насрочено делото за смъртта на 13-годишната Сара Ернст от Германия. Инцидентът стана през 2011 г, докато детето се къпело в басейна на хотел „Берлин“ в курорта „Златни пясъци“. Хронологията припомня нашият репортер от Варна Нивелина Няголова.

Сара Ернст идва на почивка с баща си през 2011 г. в курорта „Златни пясъци“. На 11 юли по обед 13-годишното момиче е в басейна на хотела, когато го засмуква отводнителната помпа на дъното на съоръжението.

Други туристи виждат, че детето лежи на дъното и викат спасителя. Той обаче не може да извади момичето, защото всмукателната сила на подовия сифон е голяма. Детето е извадено от басейна едва, когато е изключена помпата.

Четирима мъже са подсъдими по делото. Трима от тях са технически лица, свързани с проектирането и изграждането на басейна, а четвъртият е спасителят.

След смъртта на момичето стана ясно, че по време на инцидента басейнът е работел без разрешително и е бил в лошо техническо състояние.

Това не е първият инцидент с деца във водни съоръжения във Варна. През февруари миналата година помпа на джакузи едва не уби 4-годишно дете от Англия. Момиченцето прекара дни в реанимация, след като получи тежки разкъсвания в областта на корема. Няколко месеца по-късно крачето на 3-годишно дете беше засмукано от помпа в джакузи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *