Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Затварят път Е-79 между Враца и Монтана за 90 дни

От днес се затваря за движение участъка от международния път Е–79 между Враца и Монтана, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Причината е мостът над река Ботуня при село Краводер, който се руши.

Откакто е построен преди повече от 35 години, той не е основно ремонтиран. Обновяването на съоръжението ще струва 700 хиляди лева, като се предвижда да се сменят изцяло плочата и пътното платно, да се направи и хидроизолация с цел отводняване.

Въпреки че срокът на ремонта е 90 дни, от пътната агенция уверяват, че строителството може да приключи през септември.

По време на строително-монтажните работи трафикът ще се осъществява по обходни маршрути. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

В посока Видин леките и лекотоварните превозни средства до 10 тона се пренасочват от път I-1 Враца – Монтана след разклона за Бели извор по обходен маршрут по път III-162 в посока Вършец до кръстовището с път III-1621 през с. Сумер до включването по път I-1.

Товарните автомобили над 10 тона в посока Видин се насочват от I-1 по обходен маршрут по път III-101 Враца – Криводол и по път II-13 Криводол – Липен – Стубел – Крапчене до включването отново по път I-1.

В посока София всички превозни средства ще преминават по обходен маршрут по път III-1302 Краводер – Пудрия – Големо Бабино – Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол и по път III-101 Криводол – Враца до включване по път I-1.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *