Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Бизнес Бизнес Изборът на редактора

Хотелите в Слънчев бряг отчитат реални нощувки

Хотелите в Слънчев бряг отчитат реални нощувки и действителна запълняемост на легловата база, съобщава Дарик радио. С малки изключения, няма сериозни пропуски при отчитането на оборотите, показаха резултатите от мащабни проверки на НАП в курортния комплекс.

Екипи на звеното „Фискален контрол“ Бургас извършиха едновременна инспекция на 18 хотела. Контролните действия обхванаха отчитането на оборотите и осигурителното законодателство, и сключените трудови договори с наетите за този туристически сезон работници. В пет хотелски комплекса са установени пропуски във връзка с несвоевременно отчитане на дневния и месечен оборот, за което ще бъдат съставени пет акта. Екипите иззеха развлекателни съоръжения от типа боксова круша и висилка на централната алея на курорта.

Причина за мярката беше работа без касови апарати и неизяснена собственост. Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронната поща на infocenter@nra.bg.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *