Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Oсем души oтиват на съд, участвали в наркогрупа във Велокотърновско

Специализираната прокуратура предаде на съд осем души за участие в наркогрупа във Великотърновско. Обвинителният акт е внесен в Специализирания наказателен съд.

Седем от обвиняемите са криминално проявени за предишни престъпления, свързани с наркотици. На тях е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, осмият няма предишни провинения и пуснат под „парична гаранция“.

Бандата е действала на територията на Велико Търново и околността. Мъжете са хванати на 7 декември 2017 г., при спецоперация на ГДБОП, ТС „БОП“-Велико Търново и Специализираната прокуратура.

При акцията у повечето са намерени и иззети различни видове наркотици – предимно кокаин, амфетамини, марихуана, които били разфасовани и подготвени за продажба.

В жилището на един от наркогрупата е открита и мобилна „лаборатория“ за производство на амфетамин и метамфетамин с необходимите уреди, прекурсори и материали.

Властите информират, че при създаването на бандата организаторът и ръководител на групата подбрал хора с опит в набавянето на наркотици на едро и пласирането им на крайни клиенти.

Към наркобандата била създадена и силова група, която да наказва с побои и заплахи конкурентите, както и купувачите, които не плащали получената дрога.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *