Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Служителите на Айфеловата кула плашат със стачка

Промяна в правилата за регулирането на потока от туристи, качващи се на Айфеловата кула, стана причина за дълги опашки пред популярния туристически обект и то в разгара на горещата вълна, заляла Франция, предаде Ройтерс.

Управата на 324-метровата кула реши този месец, че един от асансьорите ще е за онези, които си запазват и купуват билети онлайн. Другият е оставен за онези, които купуват билетите в деня на посещение на място.

Така тези, които пристигат в подножието на кулата без билет, трябва да чакат на дълга виеща се опашка, понякога по три часа, за да се качат на асансьора.

Чакащите с недоволство проследяват как опашката за другия асансьор е доста по-малка. Всичко това се случва при температури от 38 градуса по Целзий.

Говорител на туристическия обект отхвърли твърденията, че новата система води до по-дълги опашки и заяви, че интересът към обекта е все по-голям, особено през лятото.

Работещите на Айфеловата кула обаче заплашиха със стачка за утре. Те определят новата система за регулиране на посетителите като „чудовищна“.

Сега се водят преговори между управата на кулата и синдиката Обща конфедерация на труда. Очаква се някакво решение по въпроса да бъде взето утре.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *