25.07.2024

Парадът на Тръмп няма да се състои

Военният парад, който президентът на САЩ Доналд Тръмп искаше да организира на 10 ноември тази година, беше отложен и вероятно ще се състои догодина, предадоха световните агенции, като цитираха изявление на Пентагона.

„Министерството на отбраната и Белия дом искаха да организират парад в чест на американските ветерани и по случай 100-годишнината от Първата световна война“, заяви полковник Роб Манинг. Сега те са се споразумели да обмислят варианти за 2019 година.

Американски представител, пожелал анонимност, съобщи вчера, че парадът би струвал около 92 милиона, близо три пъти повече от разходите, споменати от Белия дом. От тях около 50 милиона ще покрият разходите на Пентагона за техника, самолети, участници и други логистични нужди.

Останалите ще бъдат поети от други агенции и ще се отнасят предимно до сигурността.

Плановете за организиране на такъв парад още не са получили одобрението на министъра на отбраната Джим Матис.

Самият Матис заяви късно снощи пред журналисти, които го придружават при пътуването му до Колумбия, че който е съобщил конкретната цена пред медиите, „вероятно пуши нещо, което е законно в моя щат, но не и в повечето“.

Той отказа да коментира сумата от 92 милиона и добави, че според него тя не се базира на информация от сериозни източници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *