Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Пореден случай на малтретирана камериерка в хотел в „Слънчев бряг”

Този път насилникът не е гост, а самият управител, който е задържан за 24 часа в полицията. Поводът за конфликтът му с камериерката е заплащане от 300 евро – пари, за които жената твърди, че шефът й й дължи. Но вместо заплата, тя получава ритници. На третия месец след наемането й на работа, Юлия Вавилова пресмята, че трябва да получи още 300 евро от заплатата си. По думите й, от 14 до 22 август е правила неуспешни опити да си ги получи. Всеки път управителят я отпращал с мотив, че баща му държи парите.

В сряда, вместо бащата, в кабинета му камериерката заварва отново сина. Вместо пари обаче, получава обиди, отвръща на тона и бива нападната. Има множество синини, за които е освидетелствана.

„Казах му: „Идвам за парите си”, а той отговори: „Пари няма да получиш, защото не си работила! Марш навън!”. Разкрещя ми се, нарече ме „уличница” и ме изблъска навън. Влачеше ме. Два или три удара ми нанесе. Бях в шок и крещях „Помогнете!” на хората във фоайето”, разказа Юлия пред Нова телевизия.

Жената твърди, че е хапала шефа си в отговор на неговите удари и ритници. Пак по нейния разказ, намесват се само трима мъже – от персонала на хотела, и то, за да я изведат оттам. Карат я в местността Кошарица и там я оставят. При пътуването не са упражнили насилие.

Когато ме свалиха от колата, прозвуча фраза: „Да беше мислила преди да действаш. Сега ти се размина, но, ако пак дойдеш в хотела, ще е друго, спомня си Юлия.

Вместо в хотела, жената отива в полицията. Именно оттам я съветват да си извади медицинско. Насилникът е задържан за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

Нова телевизия се свърза по телефона със собственика на хотела. При първия разговор той казва, че от екипа научава и иска време, за да се запознае със ситуацията. Повече обаче не вдига телефона си.

Иска ми се да вярвам, че правдата ще възтържествува, но свидетелите са от персонала, а те ме предупредиха да мисля преди да действам и, че ще кажат, че аз него съм нападнала и че срещу тяхната дума съм безправна, казва Юлия.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *