Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Тайфун удря западната част на Япония с 216 к/ч

Тайфун се насочва към западната част на Япония, предава AFP. Силен тайфун се насочи към западната част на Япония в четвъртък, като метеоролозите предупреждават за силни валежи и свлачища, включително в районите, засегнати от смъртоносните наводнения миналия месец.

Тайфунът „Симарон“, с максимални пориви от 216 километра в час, се намира на около 280 километра югоизточно от островите Ото в сряда, съобщи Японската метеорологична агенция.

Тайфунът се очаква да навлезе към сушата в късните часове на четвъртък и да се насочи на север до петък сутринта, като дъждовете и ветровете ще се усилят, предупреди агенцията.

„Моля, останете бдителни за свлачища, заливане на ниски земи, наводняване на реки, бури и високи и приливни вълни“, коментира агенцията за атмосферните условия.

В някои части на централната Япония валежите може да достигнат до 800 мм дъжд на квадратен метър за 24 часа до обяд в петък.

Рисковете в района включват части от страната, които все още се възстановяват от наводнения и свлачища, причинени от рекордни дъждове през юли, при които загинаха над 200 души.

„Симарон“, чието име означава див бик според Хонконгската обсерватория, ще достигне Япония, след тайфунът „Сулик“, който вече донесе силни валежи в части от южния остров Кюшу.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *