Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

Изясняват се причините за тежката катастрофа в Своге с 16 загинали

След извънредно съвещание в МВР днес се очаква повече информация за причините и обстоятелствата около тежката катастрофа в Своге с 16 загинали.27 души пострадаха в различна степен. В различни болници са настанени 18 пострадали, част от тях са с опасност за живота.

От шестимата останали за лечение в „Пирогов“ четирима са в по-тежко състояние, съобщи тази сутрин проф. Николай Габровски. Институтът има всичко необходимо, но от кръв винаги има нужда, каза проф. Габровски.

В болница в ИСУЛ е шофьорът Григор Григоров. Той е без опасност за живота, очаква се днес да бъде разпитан.

По информация на bTV 7 от загиналите са от Световрачене.

Автобусът, който падна в пропаст, най-вероятно не е минал на необходимия повторен технически преглед. Това показват първоначалните проверки на транспортното министерство.
Малко след 17 ч. вчера автобусът се удря в 3 коли, минава през мантинелата, преобръща се и пада върху площадка под пътя от Своге за София. В този момент вали проливен дъжд. Катастрофата е станала на 2 километра след Своге в посока София.

Автобусът е бил с 33-ма пътници и един шофьор. Собственик е „Мобилус-5“, шофирал е собственикът на фирмата. До момента тя е била с изрядни документи.

Местните са категорични, че този участък е рисков, а настилката – некачествена.

Часове наред продължи огледът на място.Понеделник е обявен за ден на национален траур с решение на Министерския съвет.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *