Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Започва ремонтът на кървавия участък от пътя край Своге

Днес започва ремонтът на участъка от пътя II-16 Своге – София, където стана тежкият пътен инцидент миналата събота, при който загинаха 17 души, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Отсечката първо ще се фрезова, а след това ще се преасфалтира. Засега не се планира реконструкция на участъка. Досега предприемането на ремонтни дейности бе невъзможно поради извършваните процесуално-следствени работи.

В останалите участъци от пътя II-16, в които са констатирани дефекти до момента, изпълнителят сдружението „Трейс Своге“ е извършил следните строително-монтажни работи: изкърпени са всички дупки и неравности от км 23+000 до км 52+000. Това е участъкът малко след тунел „Елисейна“ до град Своге.

Ремонтирани са и две пропадания при км 71+000 – след разклона за село Ромча и при км 73+000 – в Искърскотото дефиле.

Вчера и днес служители на ОПУ – София са направили оглед на всички пътни знаци и където е било необходимо е премахната избуялата от дъждовете растителност за осигуряването на по-добра видимост за шофьорите.

Четирима души остават с опасност за живот след катастрофата край Своге. Трите най-тежко пострадали жени са настанени за лечение в „Пирогов“, където има и още двама души в стабилно състояние.

Още петима остават за лечение в Университетската болница „Св. Анна“. 62-годишна жена и 30-годишен мъж, настанени във ВМА, вече са извън опасност за живота.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *