Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Общество Последни новини

Иван Гешев: Арабаджиеви се крият, невнесените данъци може да са над 100 млн.

Предприети са всякакви действия за издирване на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Те не са на почивка, а се укриват. Това заяви пред Нова телевизия заместник-главният прокурор Иван Гешев.

„Към момента на провеждането на действията по разследването са се намирали във Франция, сега не мога да кажа къде са. Предприети са всякакви възможни действия за издирването им. Обявени са за издирване както от Интерпол, така и с европейска заповед за арест. Така че не са на почивка, а се укриват”, допълни той.

Снощи Специализираният наказателен съд пусна от ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви – Вълчо, срещу 20 000 лева парична гаранция. Същата мярка за неотклонение бе постановена и за Ромелия Кирилова и Елена Караянева, които управляват счетоводни къщи. Двете бяха арестувани при същата акция в хотелите на Арабаджиеви – „Марица“ в Пловдив и „Маринела“ в София.

Вълчо Арабаджиев е обвинен за пране на пари, Кирилова и Караянева – за укриване на данъци.

Иван Гешев уточни, че прокуратурата не е искала мярката за неотклонение на сина на Арабаджиеви – Вълчо, да се гледа при закрити врата, това е било искане на адвокатите.

„Защитата се притеснява, прокуратурата не се притеснява от нищо”, заяви зам.-главният прокурор. По думите му фамилията е разработвана от месеци.

„Периодът е от януари, но предвид намерени доказателства ще бъде разширен. Едно от намерените неща е екселска таблица от 2008 година до момента, в която в табличен вид са описани невнесените данъци само от захарния комбинат в Пловдив от 2008 година до настоящия момент, съответно и фирмите, през които е станало това. Тази сума, според тази таблица, е десетки милиони левове, може да станат и над 100 милиона”, каза още Иван Гешев.

По думите му, периодът на разследването ще бъде удължен.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *