Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Руска медия откри обвинените в отравянето на Скрипал

След като Великобритания публикува имената на предполагаемите отровители на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, сайтът fontanka.ru откри следите им в Русия.

Имената на двамата издирвани от великобритания руснаци може и да не са истинските им

Имената на двамата издирвани от великобритания руснаци може и да не са истинските им

Снимки: Официален сайт

„Въпреки възрастта им, биографичните данни за Александър Петров и Руслан Боширов са оскъдни и пълни с фалшиви данни и бели петна, което не изключва британската версия“, пишат руските журналисти.

По официални данни двамата са излетели на 2 март от летище Шереметиево, Москва за летище Гетуик, Лондон. Полетът е изпълняват от Аерофлот, той е с номер SU2588  и на борда на самолета е имало 150 пътника.

Двамата са имали задгранични паспорти, с еднаква серия-65 и разлика само в последната цифра на номера-единия завършва на 1297, другия-на 1294. С тези паспорти двамата са били в Амстердам, Женева, Милано и Париж.

Петров и Боширов са имали обратни билети и то за два различни полета. Единият е бил късно вечерта на 4 март, другият-на следващата дата-5 март. Според британските власти, те са хванали първия полет.

Боширов е роден на 12 април 1978 година в Душанбе, има адресна регистрация в центъра на Москва. В посоченото жилище обаче живее само една възрастна жена.

Александър Петров е роден на 31 юли 1979 година. Като име се среща само в списъка на работещите в завод-производител на имунобиологични препарати“ Микроген“, създаден през 2003 година.

Както вече бе обявено, двамата се издирват от Великобритания, според Тереза Мей са служители на ГРУ, преименувано през 2010 година управление за разузнаване и контраразузнаване на руската армия.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *