Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Бизнес Бизнес Изборът на редактора Любопитно Най-четени

ЮНЕСКО препоръчва на туристите старинния Несебър

Организацията на обединените нации за образование, наука и култура ЮНЕСКО пусна нов сайт за пътешествия и една от препоръчваните дестинации е старинния Несебър заради неговото изключително културно наследство.

Онлайн платформата събира 34 дестинации, избрани между обекти на световното наследство от 19 държави на Европейския съюз.

Сайтът „Пътувания до обекти на Световното наследство“ ще бъде достъпен от 15 септември по време на Европейските дни на наследството. Инициативата насърчава хората да „пътуват различно, да пътуват по-задълбочено“, отвъд основните туристически дестинации, да отсядат за по-дълъг период и да преживяват повече от това, което регионът може да им предложи.

Платформата е подкрепена от Европейския съюз и е разработена със съдействието на National Geographic.

Платформата подканва още туристите да пътешестват по четирите маршрута на културно наследство, разработени в рамките на проекта – „Кралска Европа“, „Древна Европа“, „Романтична Европа“ и „Подземно културно наследство“.

Сайтът visitworldheritage.com ще играе и основна роля при привличането на китайски посетители към Европа по време на инициативата „2018 г., година на туризма ЕС – Китай“. Той е достъпен на английски, китайски и френски език.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *