21.07.2024

Ротвайлер нахапа жена в центъра на Бургас

Ротвайлер нахапа минаваща край него жена в центъра на Бургас. Стопанката на кучето се издирва от полицията.

На път за работа Аделина Арсова се разминава на тротоара с млада жена с куче. „В момента, в който аз минавам, кучето ми скочи и ме захапа. Зъбите му се закачиха тук и взе да дърпа. Почнах да крещя: „Кажете ми защо! Кажете ми защо излизате с такова голямо куче?!“ – И тя: „А с какво куче да изляза?“ – Викам: „Добре, с намордник! Припаднах в аптеката от уплаха! Никога не съм била нападана от животно. Аз не съм страхлив човек, обаче да усетиш как ти дърпат ръката“, разказва Аделина.

Стопанката на животното дори не поднася извиненията си на нападнатата. Полицията я издирва по записи от видеокамери в района, търсят се и очевидци.

Мястото е на метри от Борисовата градина в Бургас, където е пълно с деца.

„Най-честите нарушения, които се срещат в нашата община са точно кучета без поставен повод. Много от гражданите не знаят, че всъщност това е нарушение на закона“, каза екоинспекторът Митко Иванов.

Стопанката на агресивното куче е нарушила два закона. „Всеки един собственик на животно компаньон е длъжен да не допуска проявата на необоснована агресия. Куче, което е средна или едра порода, а ротвайлерът е едра порода, те стават до 65-70 кг, трябва да бъде с поставен намордник“, категоричен е старши инспектор Стилиян Георгиев от отдел екологични политики.

Аделина, която също има куче, ще си потърси правата и в съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *