Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

Хотел „Маринела“: НАП ни санкционира заради друга фирма

От ръководството на хотел „Маринела“ в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, заявиха по повод информацията, че НАП е запечатала сградата, че административната санкция е наложена заради друга фирма. Мярката, която трябва да важи седмица, може да бъде обжалвана.

„Ръководството на хотел Marinela Sofia заявява: Наложената санкция е в следствие на проверка, извършена на 04.09.2018 г., която е установила липсващо свидетелство за регистрация на ИАСУТД, което се издава от фирмата Хоспитайлити енд Ритейл Системс ЕООД, която е единствен доставчик на услугите Micros-Fidelio-Opera на територията на република България. Всички хотели ползващи услугите на фирмата Хоспитайлити енд Ритейл Системс ЕООД не са разполагали с въпросното свидетелство за регистрация на ИАСУТД към момента на проверката, защото въпросната компания не е била регистрирана и сертифицирана. Още на 17.09.2018 г. управата на хотел Marinela Sofia внася всички необходими документи по изисканите протоколи и към настоящия момент хотелът функционира и продължава своята дейност“.

Още вчера стана ясно, че гостите на хотела ще могат да останат, но нови няма да бъдат приемани.

В петък сутринта в сградата не цареше обичайното оживление, но в същото време от хотела казват, че всички стаи са заети за дни напред, съобщи Нова телевизия.

Вчера Спецсъдът запорира банкови сметки, имоти и дружествени дялове на Ветко и Маринела Арабаджиеви по искане на Специализираната прокуратура. Семейството е обвинено в данъчни престъпления и пране на пари. Двамата бяха обявени за издирване чрез Интерпол и още не са се върнали в България.

За постоянно в ареста е синът им Вълчо Арабаджиев, както и двете счетоводителки – Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Те бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на офциални данни от всички банкови институции. Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в пет търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в две търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над четири имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

От прокуратурата уточняват, че в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *