Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика

Борисов се среща с украинския президент Петро Порошенко

В рамките на двудневното си посещение в Украйна премиерът Бойко Борисов ще се срещне с президента Петро Порошенко и ще присъства на честванията за отбелязването на 160-ата годишнина на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“, в която се проподава на български език. Сградата е ремонтирана със 150 000 лева, отпуснати от кабинета.

Неофициално Болград се приема за столица на бесарабските българи, защото повече от половината от населението там е с български произход.

На срещата между държавния глава на Украйна и българския премиер ще бъде обсъдено сътрудничеството в областта на образованието и инфраструктурата, както и задълбочаването на контактите между двете страни. Борисов и Порошенко ще разговарят и по актуални външнополитически въпроси, а след това ще направят инспекция на ремонтиран участък от международния път Е87 Одеса – Рени.

В българската делегация, водена от министър-председателя, са вицепремиерът Валери Симеонов, просветният министър Красимир Вълчев и председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *