Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора

Големи и малки общини с отличия за благоустройство от LUXURY Property AWARDS 2018

Общините Благоевград, Челопеч и Казанлък с високи оценки от международното жури на конкурса

Големи и малки общини ще бъдат отличени за развитието на инфраструктурата и благоустройството от осмото издание на наградите LUXURY Property AWARDS 2018, които ще бъдат връчени на 10 октомври в хотел Premier BW Airport Sofia. Международното жури на конкурса даде високи оценки за реализираните общински проекти на номинираните от партньорите на конкурса общини Благоевград, Челопеч и Казанлък.
Един от лидерите в благоустройството у нас – община Благоевград, реализира проекти и е активен бенефициент по програмите на Европейския съюз. Проектите на общината, финансирани със средства от Европейския съюз, съществено допринасят за постигане на дългосрочната визия за развитие, едновременно с това осигурявайки устойчивост на инвестициите. Благоевград е
„първенец“ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Стотици блокове бяха обновени, хиляди семейства получиха топлина, а на фасадите бяха изобразени герои и исторически значими моменти от българската история.
По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. общината обнови ключови сгради – районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението- Благоевград“ се превърна в първата в страната санирана пожарна. Преди дни бяха открити и обновените сгради на ОД МВР. Текат усилени действие по изграждане на Социални жилища в IV- ти микрорайон в града.
Най-мащабният проект, който върви към завършване е „Благоустрояване на градската среда“. Дейностите по проект „Обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев – Македончето“, включват реконструкция както на площада, така и на фонтаните, изграждане на художествено осветление в централна градска част. Стойността на обекта възлиза на 5 462 423.98 лв.
Община Благоевград успя да си върне терените на бившите казарми, на който терен изгради прекрасен парк,носещ името „Македония“.
Теренът на парка е 62 декара. Предвижда се изграждане на православен храм, който ще носи името на Свети Георги, детски и спортни площадки, уреди за фитнес на открито.
Една от малките общини в страната с богат опит в благоустройството и инфраструктурата – Челопеч, не спира да инвестира в обновяването и европейската визия на общината.
Наред с модернизирането на детските градини и училището в Челопеч, както и изграждането на инфраструктурни проекти, бе създаден е парк за отдих и рекреационни дейности в м. Корминеш, с. Челопеч, посредством изграждане на покрита сцена, амфитеатър с 800 седящи места и кътове за отдих. Извършено е паркоустройство и озеленяване на централна част на с. Челопеч, включващо обособяване на пешеходна централна част, подходяща за почивки, разходки и народни празненства. Реализирани са инфраструктурни мерки по укрепване на река Воздол, с цел предотвратяване на риска от наводнения. Предстоящите проекти на общината са свързани с
благоустрояване парковата зона около амфитеатъра и покритата сцена в Парк Корминеш, предвиждаща изграждане на езеро, мини ботаническа градина и атракциони, свързани с рудодобива. Реконструкция и рехабилитация на водопроводите, благоустрояване на дворното пространство около ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, реконструкция на сградата на читалището, благоустрояване на двора на бившата поликлиника с цел изграждане на комбиниран покрит басейн със зони за релакс и рехабилитационни процедури и др.

Сред номинираните е община Казанлък, която има десетки реализирани благоустройствени и инфраструктурни проекти. С тях общината се нарежда в челните позиции на лидерите в развитието на строителството у нас. Наред с
Чуждестранни експерти ще оценяват и тази година кандидатите за Стротелните Оскари. Конкурсът, организиран за осма поредна година от агенция за публични комуникации VIP Communication PR, ще отличи строителството от високия клас, което доказа, че е на европейско и световно ниво. Подробности в сайта на организаторите: http://vipcompr.com/
Събитието ще популяризира и инициативата на PR-агенция ВИП
Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *