Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика

Мая Манолова: Болката на хората с увреждания няма цвят

Болката на хората с увреждания няма цвят. Няма да спра да се боря за правата им. Това заяви омбудсманът Мая Манолова пред bTV. „Проблемът е, че политиците не разсъждават като вас и мен – че хората с увреждания нямат права. Ние работим наистина интензивно през последните няколко месеца. Стигнахме до резултат, че всички важни реформи трябва да бъдат включени в законопроект. В даден момент всичко, за което сме се разбрали, изчезна“, сподели тя.

Манолова обясни, че за тази реформа трябва сърце и решимост и да не се отстъпва. „Има пари, осигурени са. Аз участвам в този процес, но не разбирам какво става. Това са поредните 8 часа, в които всички екипи спорим и стигаме до решения. Вчера върнахме текстовете, за които се бяхме договорили. Върнахме обратно подкрепата за трудовата заетост, за външната среда. Това, за което не можах да се преборя, е да има ясен ангажимент за закона за личната помощ“, обясни омбудсманът.

„Няма да спра да се боря всеки ден и час за приемане на закона и на бюджета. Аз съм реалист – ясно е, че няма как цялата реформа да се приеме до 1 януари. Но е възможно поетапно всяка следваща година да се случват. Ясната цел е да дадем права на хората с увреждания, те имат права също като нас, заяви Манолова. – Болката на хората с увреждания няма цвят, призовах този проблем да не се използва за политически цели. Ако тази кауза не може да убедени депутатите, не знам какво може. Нека действат като хора, като граждани, като съпричастни.“

„Не искам майките на деца с увреждания, които протестират, да се събудят със сняг. Не искам палатките им да бъдат затрупани със сняг. Аз не мога да се откажа. Ще натискам, ще ги убеждавам, че законите могат да се случат и за седмица. Те са готови, просто трябва сърце, да бъдат приети“, коментира Манолова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *