Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини Свят

ООН осъжда убийството на журналиста Виктория Маринова

Председателят на 73-та сесия на Общото събрание на ООН Мария Фернанда Еспиноса Гарсес осъди убийството на българската журналистка Виктория Маринова. Това бе обявено на брифинг от официалния представител на председателя на сесията на Общото събрание на ООН Моника Грейли.

„Мария Фернанда Еспиноса Гарсес осъжда убийството на журналиста Виктория Маринова и подчертава значението на свободата на печата и необходимостта журналистите да могат да изпълняват професионалните си задължения свободно и безопасно“, заяви председателят на Общото събрание на ООН.

„Тя осъди сексуалното насилие и подчерта необходимостта от безкомпромисно противодействие на актовете на сексуална агресия и насилие“, каза още Грейли.

Освен това, по думите на Грейли, „председателят на сесията на Общото събрание на ООН е много обезпокоен и от изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги. Разбираме, че е в ход разследване“, добави тя, цитирана от ТАСС.

Припомняме, че в края на миналата седмица бе извършено жестоко убийство на 30-годишна бизнесдама в Русе. Жертвата е била изнасилена, душена и обезобразена. Убийство е извършено на кея в Русе. Жертвата е 30-годишната Виктория Маринова – административен директор и водещ на русенската телевизия TVN.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *