Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Internet Бизнес Бизнес Изборът на редактора Любопитно Най-четени

„Фейсбук“ пусна джаджа за видео обаждания през „Месинджър“

„Фейсбук“ (Facebook) пуска първото електронно устройство със своята марка – джаджа с екран и камера, която трябва да направи видео обажданията по-лесни и интуитивни, предаде Асошиейтед прес.

Не е ясно обаче дали хората ще отворят домовете си за свързаната с интернет камера, продавана от компания, чиято репутация във връзка със защитата на личните данни не е особено добра.

Устройството се казва „Портал“ (Portal). То се предлага в две версии на цена 199 долара и 349 долара и разполага с широкоъгълна камера, която автоматично фокусира потребителя, докато той се движи из стаята, казаха пред Ройтерс представители на Фейсбук при среща миналата седмица.

За да изпълнява тази функция, джаджата използва изкуствен интелект.

Цената на устройството зависи от големината на екрана. То се продава в „Амазон“ (Amazon) и „Бест бай“ (Best Buy) освен на сайта на „Фейсбук“, а доставките му в САЩ започват в началото на ноември.

Подобни джаджи или т.нар. смарт спийкъри, предлагани от „Амазон“ и „Гугъл“ (Google) на цена под 100 долара, се превърнаха в бестселъри в тази нова индустрия. Потребителите използват гласови команди, за да търсят, пазаруват или слушат музика, превръщайки спийкърите във важна част от конкуренцията между технологичните компании.

Портал би могъл да помогне на „Фейсбук“ да отклони потребителите от ползването на конкурентни чатове и видео приложения, както и да открие пред компанията напълно нови възможности за продаване на реклама.

Около 32 процента от американските потребители използват смарт спийкър, а още 16 процента смятат да си купят до края на 2018 година, според проучване от миналия месец на „Адоуб аналитикс“ (Adobe Analytics).

„Фейсбук“ се надява да се открои на пазара чрез сензорния дисплей на устройството и 400-те милиона души, които се обаждат чрез услугата на компанията „Месинджър“ (Messenger).

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *