Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Мълчаливо бдение и блокада в памет на 11-годишната Сара

Близки на 11-годишната Сара, която беше прегазена от пиян шофьор на джип, се събраха на мястото на катастрофата в белослатинското село Търнак. Снощи момиченцето, което десет дни бе в кома, издъхна в плевенската болница, въпреки усилията на лекарите да я спасят. В района имаше полиция, а хората отново спряха движението по фаталната отсечка., съобщиха Зов нюз и Нова телевизия. Роднините на детето искат справедливост. Според тях войната на пътя не бива да отнема повече детски животи.

Почернените родители оставиха играчки, цветя, малка библия и икона на лобното място на дъщеричката си. Те запалиха свещи в памет на момичето.

Близките заявиха, че мястото винаги ще им напомня за случилото се и настояха за промени в закона, които да предпазят всички на пътя от пияните шофьори. Според тях те трябва да бъдат съдени по бързата процедура. Междувременно стана ясно, че делото по случая ще бъде разпределено по компетентност на Окръжна прокуратура, тъй като има смъртен случай.

Катастрофата стана на 2 октомври в белослатинското село Търнак. Тогава 59-годишният Веселин Ранков помете 11-годишната Сара на изхода на селото с джипа си „Нисан“. На другия ден полицията официално потвърди, че дрегерът е отчел 1.48 промила алкохол в издишания въздух на шофьора.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *