Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

ГДБОП разби банда за данъчни престъпления

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 5-ма души за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас. Участниците в нея са задържани на 16 октомври 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

За разкриването на престъпната им дейност съдействие оказва екип от експерти на НАП. Според събраните доказателства групата е сформирана през май 2015 година с цел избягване установяването и плащането на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони.

По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени 18 адреса, иззети са документи, над 150 000 лева, придобити от инкриминираната дейност, изсушена тревиста маса, наподобяваща марихуана (това установява назначена експертиза).

Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за установяване на наличностите в тях и облагането им с данък.

С постановление на наблюдаващия прокурор от днес на един от обвинените е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за него. Той има двегодишна условна присъда също за данъчни престъпления, чийто 4-годишен изпитателен срок не е изтекъл.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *