Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Путин: Руснаците ще идат в рая при евентуална ядрена война

Руснаците ще идат в рая в случай на евентуална ядрена война, защитавайки се с войнска решимост, увери руският президент Владимир Путин. Той обаче подчерта, че всеки агресор, използвал атомно оръжие срещу неговата страна, ще бъде унищожен.

„Агресорът трябва да разбере, че наказанието ще бъде неизбежно и че ще бъде унищожен. А ние, като жертви на агресия, като мъченици, ще отидем в рая. А те, те просто ще умрат, дори няма да имат време да се покаят”, заяви Путин на форума на клуб „Валдай“ в град Сочи, цитиран от ТАСС, съобщават Фокус и бтв.

По думите на Путин, Москва ще изчака да се увери, че е обект на ядрено нападение, но няма да използва първа тези оръжия.

Русия смята, че новата ядрена доктрина на САЩ, приета в началото на тази година, е войнствена и антируска. През 2016 г. Путин разпореди засилване на руските ядрени сили и модернизация на въоръженията в отговор на засилването на военното присъствие на НАТО по границите на Русия, което Москва приема като заплаха.

През март руският президент похвали в реч пред парламента новите оръжия, разработени от неговата страна и ги определи като непобедими. Това предизвика опасения за нова надпревара във въоръжаването със САЩ.

Путин коментира и въпрос дали американският президент Доналд Тръмп чува само себе си. Той отговори, че това не е вярно.

„Може той да се държи така с някои други, но тогава те сами са си виновни. Аз имам напълно нормален и професионален диалог с него и разбира се, той се вслушва в мен. Виждам, че реагира на аргументите на своя събеседник”, заяви Путин.

По случая „Хашоги” Путин каза, че Русия ще изчака резултатите от разследването за изчезването на журналиста, преди да реши какво отражение може да има съдбата на дисидента върху отношенията със Саудитска Арабия.

Руският президент Владимир Путин каза още, че терористите от „Ислямска държава” държат близо 700 заложници в части от Сирия, контролирани от подкрепяните от САЩ сили на опозицията. Те са екзекутирали някои от тях и са обещали да убиват още.

На форума „Валдай” в черноморския курорт Сочи Путин заяви, че сред заложниците има няколко американски и европейски граждани.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *