Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Мая Манолова: Топлофикация е най-проблемният монополист

На Топлофикация като най-проблемен монополист е посветена първа страница от Бялата книга на нерешените проблеми , която представи омбудсманът Мая Манолова. Тя отчете три години от встъпването си в длъжност на пресконференция, в която разкри основните проблеми в дейността си.

Манолова посочи, че вече три години се водят съдебни битки с Топлофикация, за да се защитят правата на гражданите. В книгата са включени още законът за хората с увреждания, проблемите с методиката за сградна инсталация, арбитражните съдилища, колекторските фирми, фирми за бързи кредити. „Оптимист съм, че първата стъпка в реформата по отношение на хората с увреждания ще бъде направена. Има ясен ангажимент, поет от властта. През следващата седмица в социална комисия и в пленарна зала ще се разглеждат заедно двата закона – Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ“, обясни Манолова.

Тя уточни, че е наясно, че реформата няма да се случи от 1 януари, но това от което не е отстъпила, е всяка една от тези точки, които маркират пътя на реформата, да остане в тези закони. По отношение на изказването на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, Манолова го окачестви като „срамно, жестоко и безчовечно.“ „Не са моя работа кадровите решения. Те са си изцяло отговорност на премиера Борисов. Смятам, че това е едно жестоко и безчовечно изказване и отношение. То е недопустимо, абсолютно неприемливо и много жестоко. Оставям тези, които се занимават с политика и управление да го коментират в политически план. Заявявала съм го многократно, аз не коментирам оставки“, коментира Манолова.
По думите ѝ с кадрови назначения и уволнения не се занимава тя, не е нейна работа, а отговорността е на друг. „Решенията ги взема премиерът Борисов и българският парламент. Аз се занимавам с политики, с каузи, с преследване на цели в интерес на българските граждани. За мен няма значение кои са лицата в институциите, в правителството и парламента, важно е те да работят в интерес на българските граждани. Моята работа е да ги карам, да ги натискам да работят в интерес на хората. Това правя, независимо от това кои са персонажите. Това е едно срамно изказване“, подчерта омбудсманът.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *