22.07.2024

Вероятно на много от трениращите им се е случвало поне веднъж да отидат до фитнеса само за да разберат, че са забравили нещо, което е от съществено значение за тяхната тренировка. За да избегнете подобни неприятни ситуации, най-добре е всеки път чантата ви за фитнес да бъде „заредена“ с всичко необходимо за тренировка.

Спорт и хранене
Страхотен зелен сок за по-хубава кожа
Как да храним мозъка си здравословно
Как да свалим 5 кг за седмица
Ето 10 неща, които винаги трябва да носите:

Бутилка с вода

Това е едно от основните неща, които не трябва да забравяте, тъй като е изключително важно да бъдете добре хидратирани, докато тренирате.

Мокри почистващи кърпи за лице

Почистете с мокри кърпи лицето си преди тренировка, за да не рискувате гримът ви да се размаже в залата. Ако усетите лицето си прекалено „мръсно“ заради потта, винаги може да използвате отново мокра почистваща кърпа, за да се освежите.

Сух шампоан

Бърз душ във фитнеса не включва измиване на коса. За щастие на помощ идва сухият шампоан, който може да подобри вида на косата за секунди.

BB или CC крем

Вие сами ще изберете кой вид от двата е подходящ за вашата кожа. BB или CC кремът е идеален вариант да придадете на лицето си по-добър вид без реално да се гримирате.

Бар с мюсли

След тренировка вероятно се чувствате гладни, ето защо е хубаво винаги да имате наблизо здравословен хранителен избор. Такива са барчетата с мюсли, например. На пазара има голямо разнообразие, така че може да изберете тези, които най-много ви допадат на вкус.

Балсам за устни

Сухите устни са неприятни по всяко време на деня, включително и когато тренирате. Не забравяйте, че и те се нуждаят от хидратация.

Кърпа

Потта в очите е изключително неприятна. Потните ръце пък са враг по време на тренировка. Ето защо във фитнес чантата ви трябва да присъства задължително и кърпа, с чиято помощ да елиминирате потта. Особено подходяща е микрофибърната кърпа, която може да попие голямо количество пот и изсъхва по-бързо. Нужна ви е и хавлия, ако си взимате душ след тренировка.

Допълнителна тениска

Ако в топлите дни ходите до фитнес залата със спортно облекло, носете със себе си допълнителен тениска, с която да се преоблечете след тренировка.

Дезодорант

Дезодорантът ще ви помогне да се почувствате отново свежи и ухаещи приятно след тренировка. Коя жена не иска точно това?

Спортни обувки

И разбира се – маратонките, с които тренирате, са едно от най-важните неща, които трябва да присъстват във фитнес чантата. Спортните обувки трябва да се използват само в залата, защото на никого няма да му е приятно да тренира в мръсно място.

Източник: rozali.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *