Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Стотици хиляди на поход срещу Brexit в Лондон

Протестиращи излязоха по улиците на Лондон с искане за втори референдум за сделката по излизането на страната от ЕС. Според организаторите митингът в Лондон е събрал 600 хиляди души. Те поискаха да има още един референдум, на който британците да кажат дали са съгласни с финалното споразумение с Европейския съюз за излизането от общността.По първоначални оценки се очакваше в демонстрацията да се включат около 100 000 души. Обявената бройка е неофициална. Лондонската полиция не предоставя редовно данни за броя на участниците в протестни прояви.

Някои от участниците в протестната акция дори скандираха за ново гласуване за напускане на Евросъюза, което правителството вече отхвърли като вариант. На митинга имаше много депутати от двете големи партии, а речите бяха открити от кмета на Лондон Садик Кхан.
Ruptly припомня, че лидерите на Европейския съюз посрещнаха със скептицизъм последните предложения на британския премиер Тереза Мей за Brexit. Правителството в Лондон отхвърли идеята за втори референдум по въпроса.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *