Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Кампанията „Успели българи дават личен пример“ подкрепи „Национална седмица на четенето”

По повод инициативата на МОН „Национална седмица на четенето”, кампания „Успели българи дават личен пример“посети 119 СУ Акад.“ Михаил Арнаудов“.

С планирани и осъществени посещения по класовете, включени в училищния план за действие в изпълнение на националната стратегия за повишаване на грамотността, лицата на кампанията посетиха 119 СУ.
Целта е повишаване образователните потребности на децата и засилване интереса към книгата.

Николай Василковски, Павел Владимиров, Ники Илиев, Деян Веселинов, Кристина Кръстева, Бояна Бояджиева и Цвети Радойчева се срещнаха с учениците от 8 до 12 клас, като всеки прочете откъс от любимо си произведение, сподели своя опит за живота, постиженията и професионалната си реализация, подчерта важната роля на доброто образование в съвременния свят.

В резултат на проведените дейности, учениците бяха ентусиазирани, вдъхновени и мотивирани да се запознаят с нови, и нови литературни произведения.

Книгата е полезна и важна. Да обичаш да четеш е преимущество. Всяка книга е вълшебство, а всеки писател магьосник. Книгите са едно от най-важните неща в живота.

„Обичаме да четем, защото е интересно, забавно и много полезно!“, заключиха учениците

Кметът на СО- район „Изгрев“-инж. Цветомир Жеков, заместник-кмета Веселин Петков и директорът на 119-то СУ Диян Стаматов приветстваха лицата на кампанията „Успели българи дават личен пример“ и изказаха признателност.

Бяха поднесени благодарствени адреси и сертификати на участниците и организатора на кампанията от името на районния кмет Цветомир Жеков. Той приветства споделените бъдещи планове и инициативи от организатора на кампанията Диана Миланова, като увери, че СО-район „Изгрев“ е мотивиран партньор за бъдещите начинания.

Кампанията се провежда с подкрепата на Столична община и МОН

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *