20.07.2024

В следствие на престъплението жертвата е починала

Напрежение в Рим, след като имигранти упоиха и изнасилиха групово 16-годишно момиче, в следствие на което жертвата е починала, съобщава nova.bg

Трима от нападателите са задържани, а четвърти се издирва. Случаят подсили антиимигрантските настроения на Апенините и предизвика наказателни акции от страна на гражданите. Нападателите са от Сенегал и Нигерия и са били с изтекло разрешение за временен престой като търсещи убежище имигранти.

Тялото на 16-годишната Дезире Мариотини беше намерено в изоставена сграда в квартала „Сан Лоренцо“, който през последните години беше заселен от имигранти и мюсюлмански общности и е едно от местата за улична търговия на наркотици. Жертвата е била упоена и изнасилена.

Починала е след 12 часова агония. „Като жена и майка съм шокирана от бруталността на случилото се. Кварталът показва своите настроения. Общината се опита на няколко пъти да разчисти зоната, но не успя. Вечер тук е анархия и управляват престъпниците. Очевидно трябва да обсадим квартала“, заяви кметът на Рим Вирджиния Раджи.

Виновните за смъртта на момичето са контролирали продажбата на наркотици в зоната и са избягали от имигрантски центрове. „Обещавам на почтените граждани в квартала, че ще ударим с твърда ръка срещу тези червеи, дилърите на наркотици, рекета и проституцията. Няма да бъде отмъщение, а правосъдие. Изнасилване от хора, злоупотребили с домакинството на нашата страна, е двойно престъпление.

Ще пуснем допълнителни сили на реда и няма да се съобразявам с предупреждения от Брюксел как да се опазваме“, заяви вътрешният министър Матео Салвини. Той влезе в спор с Брюксел заради отказа си да даде достъп на италиански пристанища за кораби с имигранти.

Салвини поднови плановете си да забрани достъп и престой на имигранти, дошли по море със спасителни кораби на неправителствени организации или с лодки на трафиканти. Група от граждани сформираха доброволни отряди за опазване на опасния квартал. Някои обвиниха Салвини в политически спекулации, a други го поздравиха, че връща законността в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *