Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Йорданка Фандъкова: Нови 7 училищни физкултурни салона ще бъдат изградени през 2019-а в София

Нови 7 училищни физкултурни салона ще бъдат изградени в столицата догодина, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Общината ще инвестира 4 милиона и 600 хиляди лева в построяването и реконструкцията на спортни зали към училищата, съобщава БНР.

Столичната община си постави за цел до 2 години всички училища в града да имат спортни зали, подчерта кметът при проверка на изграждането на физкултурния салон към 149 СУ „Иван Хаджийски“ в район Овча купел:
„Преди 30 години заедно с основната сграда са започнали да строят физкултурен салон. Той беше изоставен и тук хората от квартала бяха изключително притеснени от гледката и опасностите, които крие всичко това. За съжаление такива изоставени сгради не бяха една или две в София – говоря за общински сгради към училища“.

През следващата година Столична община ще увеличи бюджета, предвиден за подобряване на спортната инфраструктура с един милион лева:
„Подготвихме инвестиционни проекти за изграждане на модерни мултифункционални спортни зали в дворове на училища, в които има място за тях. Следващият етап от нашите усилия ще бъде насочен към това да изградим такива зали, за да имат децата много повече възможности за спорт“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *