Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Изборът на редактора Красота & Здраве Най-четени

Kои са най- важните правила в сауната

Сауната укрепва имунната система и релаксира тялото и духа. След спорт сауната отпуска мускулатурата и предотвратяват мускулната треска. За да може топлината да разгърне цялото си благотворно въздействие и сауната да се превърне в приятно преживяване, трябва да спазвате някои правила. Така ще извлечете максимален позитивен ефект за тялото и здравето:

Време

Най-важното правило в сауната е: Отделете достатъчно време за сауната и не го превръщайте в точка от програмата, която трябва да се отметне. Горещината може да стресира тялото, вместо да го отпусне.

Преди сауна

Преди да влезете в сауната, трябва да поемете достатъчно течности. Докато сте вътре не бива да пиете нищо. След това може отново да приемате течности под формата на вода и сокове.

Хигиената в сауната е с най-висок приоритет. Затова трябва да държите на следните правила: вземете душ, а вътре седнете на голяма кърпа.

Как да влизате в сауната

За да привикне тялото към жегата, първото влизане трябва да бъде между 8 и 12 минути. Следващите могат да бъдат и до четвърт час. По принцип важи правилото: по-добре кратко, горещо влизане, отколкото дълго при по-ниска температура.

Най-добре легнете с цяло тяло върху кърпа, за да изравните температурата. Преди да напуснете кабината, седнете за две минути, за да възстановите кръвообръщението.

След влизането

След като излезете, е препоръчително да отидете на чист въздух, за да осигурите кислород на тялото. Накрая трябва да вземете студен душ или да се завиете с хладна кърпа.

След освежаването трябва да осигурите спокойствие на тялото. Починете си десетина минути. Облечете халат, за да не изстинете.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *